Kampanja na društvenim mrežama (Facebook/Instagram). Ili ipak Google?

Sve zavisi kakav je Vaš posao. Možda ste do sad bili prisutni na pogrešnom mestu.

Na mestu gde Vas zapravo niko i ne traži.

Možda niste dobro puštali reklame, recimo niste dobro definisali ciljnu publiku, niste nikad koristili celokupan kapacitet i mogućnosti ADS MANAGER-a, ili niste povezali FB i Google pixel sa Vašim sajtem (ako ste čitali WEB REŠENJA onda znate zašto su FB i Google pixel bitni za Vas).

Možda ste puštali reklame svim ljudima na nekom mestu, a pri tome niste suzili publiku i jasno definisali kome da puštate reklame, niste im stavili odgovarajuća interesovanja pa zato kad se kampanja završi kažete “ma taj Facebook, to on samo prikaže da je videlo toliko i toliko ljudi, lažu oni, vidiš niko mi ne lajkuje i ne pita ništa”.

Uostalom, malo smo se zaneli, izvinite, možda Vi zapravo nikad niste ni puštali reklame na društvenim mrežama ili Google-u. I to je potpuno okej.

A kad smo već pomenuli…Ne radi se o tome da li lažu ili ne.

Radi se o tome da nije to toliko zapravo jednostavno koliko nekom izgleda, da bude samo “ma nema veze kliknuću ovde na BOOST post i nek ide kako ide”.​

Pa kad nakon toga nema rezultata pitate se zašto.

Zato što nije baš sve eto tako, klikni ovde i ovde i kraj.

Ipak treba uraditi recimo A/B testove (to su testovi da vidite koja Vam reklama najbolje prolazi), treba definisati Vašeg potencijalnog kupca, potrebno je napisati odgovarajući prodajni tekst (copy) koji će da “mami” tu osobu dа čita tu objavu, definisati odgovarajuću grafiku i da nakon svega toga kupac poruči baš Vaš proizvod.

​Treba. Svašta nešto treba. Rekli bismo da mora, ali ne mora se ništa u životu.

Mi Vam samo savetujemo, radi Vas, da shvatite da je potrebno ipak određeno znanje i iskustvo da bi kamapanje dobro prošle, da bi rezultati bili vidljivi.

A Vi sad odlučite, hoćete staviti toliko i toliko para na boost post, 18-65 cela Srbija (ili neka druga zemlja), bez adekvatnog copy-a i vizuala, strategije, taktike i retargetinga, ili ćete angažovati nas da ne uradimo to tako, nego onako kako mi mislimo da treba.

Šta kažete, šta ste odlučili?

BESPLATAN SASTANAK

POZVAĆEMO VAS U DOGOVORENOM TERMINU.