12.decembar

5 Novogodišnjih marketinških ideja

Picture of Dunja Banjac

Dunja Banjac

Content Writer/ Copywriter

Sharuj ovaj članak:

Nova 2021. godina je nikad bliže, a mi se pitamo ima li boljeg načina da se zaključi ova godina nego novogodišnjim marketinškim idejama koje će povećati vašu prodaju?

Praznični duh kupovine i dobra promocija, dodatno će podstaći potrošače da kupuju kod vas! Predlažemo 5 novogodišnjih marketinških ideja pomoću kojih ćete sigurno poboljšati svoje poslovanje I postići sjajne razultate!

#Novogodišnji giveaway

Ko ne voli poklone? Organizovanje Giveaway-a je sjajan način da pridobijete nove “fanove” na instagramu ili facebooku. Pomoći će vam da povećate broj pratilaca i saobraćaj na sajtu, a na kraju i da povećate prodaju!

Prilikom pokretanja giveaweya na vašem profilu, naznačite koji su tačno potrebni koraci da bi neko učestvovao, šta poklanjate, vremeski okvir odnosno do kada će trajati vaše takmičenje, da li se organizuje samo za Srbiju ili I za još neke države, način na koji će biti proglašen pobednik i dostavljena nagrada.

To bi trebalo da izgleda ovako:

zaprati naš profil, u komentaru okači sliku svoje najbolje novogodišnje proslave I taguj 2 prijatelja. Poklon: 2 karte za spa (ukoliko ste npr Spa centar), samo za Republiku Srbiju, pobednik karte može preuzeti našoj recepciji. Pobednika proglašavamo 01.01 u 15h.

Možete I da podržite neku humanitarnu akciju I kao zadatak stavite da svakako ko pošalje poruku za tu humanitarnu akciju u komentar stavi screenshot.

Postavite pitanja vezana za vaš brend, na taj način potencijalni kupci više će se informisati o vama.

Budite kreativni I smislite zanimljiv izazov!

Evo kako je kod nas to izgledalo (pogledaj ovde)

#Praznični popust

Sigurno postoje kupaci koji bi iskoristili povoljne akcije kako bi kupili vaš proizvod ili uslugu, pružite im priliku za to! Ne samo da će ovo kupcima biti od koristi, već I vama. Na ovaj način možete se rešiti nepotrebnog inventara na način koji nije rasipan.

Postoje različite vrste popusta:

-popust na količinu

-popust na postotak %

-besplatna dostava

-1+1 gratis

Posebne ponude privlače nove ali I postojeće kupce. Istraživanja pokazuju da na čak 51% kupaca utiču popusti I da se na taj način brže odlučuju za kupovinu.

Prilikom prodaje možete kupcima pokloniti kupon, koji će moći da iskoriste prilikom sledeće kupovine.

Da li ste znali da je 1887. godine kada je Coca-Cola distribuirala prvi kupon ikada? U periodu od 1887. do 1913. Godine svaki deveti Amerikanac dobio je besplatnu Coca-Colu što je ukupno neverovatnih 8.500.000 bočica!

Predlažemo i Božićnu rasprodaju.

# kalendar za 2021.

Napravite prilagođeni kalendar I pošaljite ga lojalnim kupcim ili ga ponudite kao dodatak uz kupovinu tokom praznika.

Ovaj kalendar, vaši kupci moći će da koriste tokom cele godine! Napravite originalan dizajn, potrudite se da svako poželi da ima baš vaš kaledar na random stolu, što će sigurno biti sjajna promocija vašeg brenda ali I korisna stvar za kupce.

A EVO KAKO ĆEMO MI PRODATI VAŠ PROIZVOD

JASNA STRATEGIJA

Definišemo potpuno jasan pravac da unapredimo vaše online poslovanje.

PRODAJNA STRANICA

Kreiramo prodajnu (landing) stranicu struktuiranu tako da privlači kupce.

SOCIAL MEDIA & GOOGLE

Oglašavanje na Facebooku, Instagramu i Google-u.

PRODAMO PROIZVOD

Upravo na ovaj način dolazimo do rezultata, odnosno povećanja prodaje.

OSTALI ČLANCI

USKORO JOŠ ČLANAKA

Pratite nas.